De voordelen van een vuilwatertank op je boot

author
2 minuuts, 29 tweedes Lees

Een vuilwatertank voor je boot heeft vele voordelen. Niet alleen is het hygiënischer, maar het scheelt ook in de tijd die nodig is om schoon te maken na een vaartocht. Daarnaast worden er steeds strengere regels voor de waterwegen opgesteld, waardoor het aanschaffen van een vuilwatertank voor je boot steeds verstandiger wordt. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een vuilwatertank op je boot!

Wat is een vuilwatertank?

Een vuilwatertank houdt het vuile water uit je boot en is dus hygiënischer. Dit is vooral handig wanneer je vaak gasten aan boord hebt of wanneer je in kleine ruimtes moet leven, zoals op een sloep. Een vuilwatertank maakt het ook makkelijker om schoon te maken na een vaartocht. Je spuit het vuile water gewoon in de tank en kunt dan met schoon water aan de slag. Zo ben je sneller klaar en hoef je geen vuil water meer door het schip te slepen.

Waarom moet je een vuilwatertank op je boot hebben?

Een vuilwatertank is niet verplicht, maar wel steeds vaker gewenst. Dit komt omdat de overheid steeds strengere regels gaat stellen voor de waterwegen. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds vaker gecontroleerd of boten voldoen aan de milieueisen. Wanneer je geen vuilwatertank op je boot hebt, kan het dus tot boetes leiden. Daarnaast is een vuilwatertank ook gewoon hygiënischer. Wanneer je vuil water door het schip sleept, is de kans groot dat er viezigheid achterblijft. Dit kan voor onhygiënische situaties zorgen en is daarom niet aan te raden. Een vuilwatertank voorkomt dit en zorgt ervoor dat je schoner vaart.

Wat zijn de voordelen van een vuilwatertank?

Een vuilwatertank heeft dus vele voordelen. Zo is het hygiënischer, bespaart het de tijd en wordt het steeds vaker verplicht door de overheid. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

– Een vuilwatertank bespaart water. Wanneer je vuil water in een tank houdt, hoef je niet steeds schoon water te gebruiken om het vuil mee weg te spoelen. Dit scheelt in het waterverbruik en is beter voor het milieu.

– Een vuilwatertank bespaart ook chemische middelen. Wanneer je vuil water in een tank houdt, hoef je minder schoonmaakmiddelen te gebruiken om het vuil mee weg te spoelen. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

– Een vuilwatertank vermindert de geur. Wanneer je vuil water in een tank houdt, wordt de geur minder snel opgepikt door het schip. Dit maakt het aangenamer voor je gasten en voor jezelf.

Hoe duur is een vuilwatertank?

Een vuilwatertank hoeft niet per se heel duur te zijn. Je kunt er al voor minder dan €100,- aan toegevoegd worden. Wel is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de tank. Een tank die te klein is, kan sneller vol raken en daardoor minder hygiënisch werken. Een tank die te groot is, is overbodig en kost dus onnodig geld. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken over hoe groot je vuilwatertank moet zijn.